Blat ciocolatos cu trei feluri de crema

de lili in Torturi, 4 Noi 2011 | 7787 vizualizari

 

M-am inspirat pentru reteta de pandispan de la Lena - http://www.lalena.ro/572-reteta-pandispan-de-ciocolata.html, iar pentru creme, m-am inspirit de la Lissa - http://torturilelissei.blogspot.com/2011/08/tort-pentru-sylvia.html. Le multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat ciocolatos:  
  • Cacao pudra 50 gr
  • Apa clocotita 180ml
  • Oua 6 buc
  • Zahar 300 g
  • Ulei de floarea soarelui 120 ml
  • Faina 280 gr
  • Praf de copt 1 plic
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata,
  • 200 ml de frisca lichida
  • Crema de vanilie:               
  • 3 oua intregi 
  • 6 lg. de zahar 
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida 
  • Crema cu nuca si rom:
  • 250 gr. nuca macinata,
  • 120 gr. zahar, 
  • 180ml lapte, 
  • 2 oua, 
  • 2-3 lg esenta de rom, 
  • 150ml. frisca lichida

   

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat ciocolatos cu trei feluri de crema:

 Blat ciocolatos:

Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile si uleiul, dupa care incorporam  faina si praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos. Turnam aluatul intr-o  forma de copt. Scuturam  usor tava de masa, sa se uniformizeze aluatul sis a iasa bulele de aer afara. Punem tava la cuptor cca. 40 minute( pana trece testul cu scobitoarea).

Creme:

1. Crema ganache de ciocolata: 200 gr ciocolata, 200 ml de frisca lichida. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur ( sau pe foc mediu)si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine. Dupa ce se raceste se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa si groasa.Eu am adaugat prin ea cirese din compot.

2. Crema de vanilie: batem 3 oua intregi pe abur cu 6 lg. de zahar si vanilie pana ce se ingroasa. Dupa ce s-a racit amestecam compozitia cu 200 ml frisca batuta tare.

3. Crema cu nuca si rom: 250 gr. nuca macinata,120 gr. zahar, 180ml lapte, 2 oua, 2-3 lg esenta de rom, 150ml. frisca. Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, se pune laptele,romul, apoi se amesteca totul cu nuca. Cratita cu compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.

Blatul il umplem cu cele trei creme si il ornam dupa preferinta. Eu am facut niste bujori.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat ciocolatos cu trei feluri de crema" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee