de mult vroiam sa fac acest tort.... il vazusem la Dana ...si cred ca a meritat asteptarea deoarece momentul a fost perfect ... ziua sotului meu ...14.02....
http://pusikmea.blogspot.com/search/label/Tort%20bust#
Am separat albusurile de galbenusuri,appoi le-am batut spuma, dupa care am adaugat zaharul. Si mixam pana se dubleaza volumul, apoi se pune galbenusurile, unul cate unul, laptele (daca mai e nevoie se mai adauga, sa nu fie compozitia prea tare..sa se poata intinde), uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand - facand testul cu scobitoarea.
NU l-am taiat pt ca nu crescuse prea mult , se poate folosi si asa sau taiat ...depinde de imaginatia fiecrauia.
Crema:
Se mixeaza iaurtul cu zaharul, apoi frisca, separat.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.
Punem in 2 boluri mici folie alimentara, peste care se pun cateva linguri de crema, iar peste fursecurile , si strangem usor folia si se pune la frigider.
Insiropam blatul, apoi punem crema, apoi se rastoarna cu grija bolurile peste blat.
Se orneaza cu frisca in care am adaugat colorantul .