Biscuiti englezesti

de simo_brkic in Dulciuri, 4 Dec 2012 | 7003 vizualizari

 

Ce va spun...Biscuitii?Mie nu mi au placut niciodata! Poate din cauza ca de fiecare data (rar insa) cand ii faceam sau mancam la altcineva trebuia imediat sa beau o cana de apa sau ceai ceva,ca sa "alunece" =)))) da,sa alunece! chiar imi ramaneau in gat! Si am avut o singura incercare de a face ,imi iesisera foarte frumosi ,si destul de buni,dar tot seci..acum am dat lovitura!Vroiam sa i imbrac in ciocolata,dar au iesit atat de fragezi mm ca ii prefer asa!Trebuia sa fac proba asta inainte de Craciun :P ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 esenta migdale ( sau vanilie ce doriti)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 zahar de trestie sau zahar alb praf
  • 420 faina
  • 225 unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti englezesti:

Mai intai amestecam  untul cu zaharul,framantam si amestecam bine apoi adaugam oul, faina si praful de copt, esenta.Compozitia e buna cand nu se lipeste de degete, dar e moale .Intindem foi medii,nu foarte subtiri,si decupam formele dorite.

Bagam la cuptor la 170 grade sus si jos, daca e ventilat sau cca 200 grade pentru 5-7 minute, pana cand nu au aspectul fin deasupra si prind putina culoare ,nu sa devina maro.

Pofta buna!! :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti englezesti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu migdale si ciocolata