Intr-un castron, batem cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua etape. In functie de cum vreti sa iasa clatitele, puneti faina mai multa sau mai putina. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa. Dam la rece si pregatim umplutura.
Topim ciocolata alba impreuna cu laptele. Luam de pe foc si omogenizam. Spalam si stoarcem lamaia. Desfacem branza mascarpone cu zeama de lamaie, apoi adaugam ciocolata topita si omogenizam. Dam la rece si scoatem aluatul de clatite.
Ridicam capacul aparatului, cu ajutorul unui polonic turnam o cantitate mica de aluat, lasam 2 sec, apoi inchidem capacul si lasam sa se coaca pentru aproximativ 20 secunde. Ridicam capacul cu atentie sa nu ne friga aburul si cu o spatula din lemn, luam clatita coapta si o asezam pe un gratar. Procedam la fel cu restul de aluat. Dupa ce am terminat, deconectam aparatul, lasam sa se raceasca si il stergem cu o laveta umeda.
Clatitele le umplem cu crema, cu sos de fructe de padure sau cu fructe proaspete, le ornam cu ciocolata topita. Le savuram alaturi de un ceai cu gheata sau chiar o cafea!