Biscuiti cu gem de caise

de divainbucatarie in Prajituri, 19 Aug 2011 | 5236 vizualizari

 

Biscuiti cu gem de caise, de savurat dimineata la o cafea

 

INGREDIENTE

Ce ingrediente sunt necesare pentru Biscuiti cu gem de caise:

  • 250 g faina
  • 110 g zahar pudra
  • 2-3 linguri zahar pentru pudrat
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • 1 -2 linguri gem de caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem de caise:

Preparare Biscuiti cu gem de caise

Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le amestecam. Taiem untul in bucati mici, il punem peste faina si amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos.

Facem o gaura in centrul aluatului. In aceasta turnam oul batut cu laptele.

Amestecam bine. Daca aluatul este prea uscat adaugam putin lapte, iar daca este prea umed şi lipicios, putina faina. Facem bilute din aluat. Le punem in tava. In mijlocul bilutelor facem o gaura mica, dar nu pana la fund. Punem in fiecare gaura gem de caise.

Coacem biscuitii timp de 10 minute la 200°C si inca 5 minute la 180°C. Cand ii scoatem din cuptor presaram zahar pudra. Ii lasam sa raceasca pe un grilaj apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

divainbucatarie 1

20.08.2011, 09:21

Multumesc Mona!

Rocsi 1

20.08.2011, 10:57

ce-mi plac genul acesta de biscuiti

mirela0911 1

21.08.2011, 10:39

ce frumosi sunt

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche