Prajitura lapte de pasare cu capsuni

de Anastasia in Prajituri, 9 Iun 2011 | 11630 vizualizari

 

Reteta industriala a cremei lapte de pasare, daca aveti norocul sa gasiti agar-agar in marchet este un praf extras din alge marine care au proprietati de gelifiere si nu au nici un miros sau gust care ar influienta gustul desertului cum o face gelatina obisnuita :(
Na incep cu reteta, in caz ca nu gasiti agar-agar puteti prepara laptele de pasare simplu cu gelatina din pacate nu are acelasi gust care te incanta, puteti sa nu credeti, dar maraiam de placere cand am gustat ce a rezultat :))

 

INGREDIENTE

Ingrediente crema :

  • 400 gr. zahar 
  • 250 ml.apa
  • 5 gr. agar-agar ( o lingurita cu varf )
  • 3 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat ( sau o fiola esenta )
  • 100 gr. lapte condensat
  • 200 gr. unt
  • un varf bun de sare de lamaie
  • gem de capsuni proaspat preparat din 300 gr. capsuni cu gel fix dupa instructiunele de pe plic ( calculati proportiile )
  • 300 gr. capsuni proaspete taiate felii

Ingrediente pentru blat:

  • 3 oua mari 
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidon
  • un pic de sare 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura lapte de pasare cu capsuni:

  • Preparare crema:
    Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai curge de pe lingura, dar va forma o picatura la varful ei.

    Intre timp mixati albusurile cu un varf de sare si cu zaharul vanilat pana obtineti o spuma tare, spre sfarsit se adauga sarea de lamaie si se ma mixeaza putin.
    Preparati si crema de unt cu lapte condensat, se mixeaza pana se combina untul cu laptele condensat si o dati la o parte.

    Cand e gata siropul, il turnati in fir subtire in bolul cu albusuri si mixati in continuare fara sa va opriti pana il incorporati pe tot, veti obserba cum albusurile se umfla si crema devine neteda si lucioasa, mai mixati cateva minute pana se raceste putin si incorporati si crema de unt cate o lingura, amestecand atent cu o spatula pana se incorporeaza si mai adaugati pana o terminati si o incorporati pe toata in crema de albusuri.

    Preparare blat:
    Se incalzesc ouale cu galbenusurile, un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele, aproximativ 45~50 de grade C/

    • luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema
    • adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture, amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/
    • turnati aluatul intr-o tava patrata 20/20 de cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hartia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavii, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/
    • dati la cuptor pentru 10 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C


    Am impartit ingredientele in jumatate si am copt doua blaturi separat in doua ture ;), dupa ce se face rumen la suprafata scoateti blatul pe o hartie de copt pusa pe un gratar sa se raceasca.

    Asamblare:
    Puneti un blat in forma si-l insiropati cu suc de portocala sau cu un compot de mere
    ceva usor si nu foarte dulce.
    Turnati peste blat un strat subtire de gem, apoi jumatate de crema, turmnati peste crema cateva linguri de gem si peste el al doilea blat, apoi iar gem, capsuna taiata si crema ramasa, o nivelati putin si dati la rece pentru o ora.
    Pudrati suprafta cu cacao si decorati dupa preferinta, in cazul meu am facut niste spirale din caramel si am ornat cu capsuni glazurate cu ciocolata.

    In filmuletul de mai jos puteti sa vedeti pontul cum se face spirala de caramel

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura lapte de pasare cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si alune