Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata

de alba_zori in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 4712 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,am mai facut ceva de genul asta dar cu alta crema,si alta umplutura,de data asta am incercat altfel,a iesit bun de lins biscuitii..

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • vanilie un plic si inca putin
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de lapte
  • 250 gr faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru crema patisera cu limoncello:
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de limoncello
  • 2 linguri de frisca batuta
  • Umplutura:
  • dulceata de afine rosii sau zmeura
  • faina de fistic macinat fin
  • Zahar praf pentru pudrat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata:

Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.

Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am facut cercuri cu o cana sau o forma rotunda, tip biscuiti. Am indepartat restul de aluat si l-am intins din nou si am facut acelasi procedeu.

Am uns cu putina apa deasupra. Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana s-au colorat destul. Am scos si lasat la racit.

Am facut si crema patisera cu limoncello: am pus laptele la incalzit pe foc mic cu 2 coji de lamaie 5 sau 10 minute. Intr-un bol am frecat galbenusurile cu vanilia si zaharul pana a devenit ca o crema. Am adaugat si amidonul dat prin sita, amestecand a devenit o compozitie uscata si faramicioasa care am dizolvat incet incet cu laptele cald. Am indepartat cojile de lamaie. Cand am dizolvat tot am scurs in cratita si am amestecat pana a devenit crema densa, am mai amestecat inca putin cu furculita ca sa se intareasca bine si fara cocoloase. Am lasat la racit cu o folie transparenta la contact.

Cand s-a racit bine am amestecat din nou crema cu furculita si adaugat 2 linguri de limoncello si frisca batuta.

Am pus crema intr-un poch si am ornat biscuitii lasand o gaura in mijloc care am umplut-o cu dulceata de afine rosii.

Am inchis biscuitii cu alt cerc si i-am dat partile laterale prin faina de fistic macinat fin fin.

Am asezat o hartie de aluminiu indoita asa fel sa fie drept si am pudrat cu zahar pudra deasupra,doar pe jumate de biscuiti.

Am asezat in platou si servit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

sebirizescu 1

02.02.2013, 00:01

bune

diana_k 1

02.02.2013, 20:33

super biscuitii

alba_zori 1

04.02.2013, 11:16

multumesc mult mult,va imbratisez tare tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone