Biscuitii mei preferati,am mai facut ceva de genul asta dar cu alta crema,si alta umplutura,de data asta am incercat altfel,a iesit bun de lins biscuitii..
Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.
Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am facut cercuri cu o cana sau o forma rotunda, tip biscuiti. Am indepartat restul de aluat si l-am intins din nou si am facut acelasi procedeu.
Am uns cu putina apa deasupra. Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana s-au colorat destul. Am scos si lasat la racit.
Am facut si crema patisera cu limoncello: am pus laptele la incalzit pe foc mic cu 2 coji de lamaie 5 sau 10 minute. Intr-un bol am frecat galbenusurile cu vanilia si zaharul pana a devenit ca o crema. Am adaugat si amidonul dat prin sita, amestecand a devenit o compozitie uscata si faramicioasa care am dizolvat incet incet cu laptele cald. Am indepartat cojile de lamaie. Cand am dizolvat tot am scurs in cratita si am amestecat pana a devenit crema densa, am mai amestecat inca putin cu furculita ca sa se intareasca bine si fara cocoloase. Am lasat la racit cu o folie transparenta la contact.
Cand s-a racit bine am amestecat din nou crema cu furculita si adaugat 2 linguri de limoncello si frisca batuta.
Am pus crema intr-un poch si am ornat biscuitii lasand o gaura in mijloc care am umplut-o cu dulceata de afine rosii.
Am inchis biscuitii cu alt cerc si i-am dat partile laterale prin faina de fistic macinat fin fin.
Am asezat o hartie de aluminiu indoita asa fel sa fie drept si am pudrat cu zahar pudra deasupra,doar pe jumate de biscuiti.
Am asezat in platou si servit!