Aluatul: laptele, apa si untul se pun pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina si se amesteca bine pana devine un aluat consistent. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit adaugam ouale pe rand, unul cate unul si se amesteca bine. Se pune din aluat intr-un posh de ornat cu un orificiu mai mic, se formeaza in tava tapetata cu hartie de copt mici mingiute, se lasa spatiu intre ele sa nu se lipeasca. Se baga la cuptorul incins dinainte si se coace la 200°c cam 10 minute. Dupa cele 10 minute se da cuptorul la 150°c si se mai tin in cuptor ptr inca 20 minute. Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit apoi se umplu cu frisca batuta.
Glazura alba:intr-o craticioara se dizolva zaharul cu apa si se pun pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai gros. Se ia de pe foc si trebuie racit mai repede (se pune craticioara intr-un vas cu apa rece). Cand s-a racit siropul se mixeaza cu mixerul pana devine o crema alba, apoi se glazureaza gogoselele deasupra.
Glazura de ciocolata:se topeste ciocolata neagra impreuna cu laptele la bain-marie si se glazureaza restul de profiteroli.
Pofta buna!