Profiterole

de tarasmariana in Prajituri, 5 Iun 2014 | 5105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 lingurita zahar
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata neagra
  • putin lapte
  • Glazura alba:
  • 120 gr zahar
  • 40 ml apa
  • Ptr umplut:
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterole:

Aluatul: laptele, apa si untul se pun pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina si se amesteca bine pana devine un aluat consistent. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit adaugam ouale pe rand, unul cate unul si se amesteca bine. Se pune din aluat intr-un posh de ornat cu un orificiu mai mic, se formeaza in tava tapetata cu hartie de copt mici mingiute, se lasa spatiu intre ele sa nu se lipeasca. Se baga la cuptorul incins dinainte si se coace la 200°c cam 10 minute. Dupa cele 10 minute se da cuptorul la 150°c si se mai tin in cuptor ptr inca 20 minute. Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit apoi se umplu cu frisca batuta.

Glazura alba:intr-o craticioara se dizolva zaharul cu apa si se pun pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai gros. Se ia de pe foc si trebuie racit mai repede (se pune craticioara intr-un vas cu apa rece). Cand s-a racit siropul se mixeaza cu mixerul pana devine o crema alba, apoi se glazureaza gogoselele deasupra.

Glazura de ciocolata:se topeste ciocolata neagra impreuna cu laptele la bain-marie si se glazureaza restul de profiteroli.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme