Cea mai buna negresa de post

de _Alina_ in Prajituri, 28 Mar 2013 | 19042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
  • Decor
  • miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna negresa de post:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacacoa.

3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 1. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.
Glazura:  

Intr-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.     

Asamblare  Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negreasa ca la bunicul acasa