Biban de mare la cuptor

de lilik in Peste, 22 Dec 2010 | 10628 vizualizari

 

poate nu este o imagine atat de invitanta dar va spun sigur k a fost senzational....

 

INGREDIENTE

  • 3 bibani de mare (350-450 gr unul)
  • 9 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 3 rosii potrivite
  • vin alb
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • 3 felii de lamaie fara coaja(daca vreti puneti mai multa)
  • staniol
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare la cuptor:

Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor.

Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai mare decat pestele ca sa il poata cuprinda )

Luam fiecare peste in parte si il umplem cu usturoi si patrunjel,apoi il punem pe mijlocul foii de staniol pe care o inchidem in parti ,apoi presaram sare,piper,punem inca putin usturoi si patrunjel deasupra,1 rosie cubulete ,o felie de lamaie si o lingura de ulei de masline,apoi turnam cca 1/2 pahar de vin alb.

astea fiind facute inchidem staniolul in sus si mai punem o foaie pt siguranta,apoi punem pestii pe tava si ii dam la cuptorul preancalzitla 200° timp de 40-45 de minute.

trascurs timpul ii scoatem din cuptor fara a-i deschide si ii punem in farfurii,iar in momentul in care dorim sa-i servim deschidem staniolul.

Deschizand staniolul in momentul servirii se pastreaza toate aromele.

TIPS-URI

1

asigurati-va ca staniolul este bine inchis cand dati la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:34

Mmmmmmmmmm
Sarbatori Fericite!

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:37

Craciun fericit!....................

mamaieelena 1

28.12.2010, 21:11

gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare cu sfecla rosie si portocale