Biban de mare cu sfecla rosie si portocale

de Panacris in Peste, 1 Mar 2011 | 6271 vizualizari

 

Zilele trecute am vizionat la Euforia cusinie, o reteta delicioasa si interesanta de biban de mare cu sfecla rosie si sos de portocale, prezentata de Nicolai. Mi s-a parut foarte interesanta combinatia si nu am rezistat sa o incerc. A iesit o nebunie, de aceea va descriu si voua acest deliciu culinar

 

INGREDIENTE

  • un biban de mare (500 gr.)
  • o portocala sau lamaie
  • o sfecla rosie potrivita
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare cu sfecla rosie si portocale:

Pestele se spala si se curata. (Atentie la aripioare inteapa foarte tare!!!). Se presara pestele cu sare si piper si se lasa in asteptare. Portocala se spala si cu un cutit special (eu nu am avut, dar o sa-mi achizitionez cat de curand!) se razuie firisoare de coaja. Acestea se fierb in putina apa pentru a se duce amareala. Se unge o tava cu putin ulei de masline, se aseaza pestele, coaja de portocala se pune in burta si pe deasupra. Se pune la cuptorul incins  cca. 10 minute. Intre timp se fierbe sfecla ( eu am avut sfecla deja gata preparata ca si salata cu hrean).

Dupa ce sfecla a fiert, se strecoara, se paseaza si se amesteca cu sucul de portocala sau lamaie.

Bibanul se serveste alaturi de acest piure de sfecla. Va asigur ca e nemaipomenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare cu sfecla rosie si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

03.03.2011, 21:24

Sincer nu stiu daca merge si cu alt peste! Asa am vazut le televizor, asa am facut!!!

Cris2711 1

03.03.2011, 21:30

Cristina ai un talent extraordinar,ti-am admirat operele de arta de pe adresa ta

Panacris 1

03.03.2011, 21:53

Multumesc cris2711! Incerc sa combin cele doua hoby-uri, pictura si gatitul!!! poate va iesi ceva bun din asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de lamaie, portocala si vin