File de cod cu sos de patrunjel

de La Ancuta in Peste, 30 Apr 2011 | 5738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de cod (sau orice alt peste alb)
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 1 frunza dafin
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 4 lingurita rase faina
  • 4 linguri rase smantana
  • 1 galbenus
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu sos de patrunjel:

Pestele se spala si se pune la fiert impreuna cu untul, laptele, apa si condimentele. Se aduce la punctul de fierbere apoi se da focul mic si se acopera. Lasam sa fiarba 10-15 minute.

Scoatem pestele pe o farfurie iar sosul il mai fierbem inca 5 minute. Stingem focul si scoatem frunza de dafin.

Pentru sosul de patrunjel:
Amestecam untul moale cu faina pana se omogenizeaza si punem la foc mic 1 minut (amestecand continuu).
Luam de pe foc si adaugam treptat sosul in care a fiert pestele.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba 5 minute amestecand.

Tragem de pe foc si adaugam galbenusul amestecat cu smantana. Punem pentru ultima data pe foc cat sa se incalzeasca, sa nu fiarba.
Stingem apoi focul si adaugam coaja si zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.

Servim pestele cu sos si garnitura de cartofi sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete pufoase de cod