Pentru sos:
Pestele se spala si se pune la fiert impreuna cu untul, laptele, apa si condimentele. Se aduce la punctul de fierbere apoi se da focul mic si se acopera. Lasam sa fiarba 10-15 minute.
Scoatem pestele pe o farfurie iar sosul il mai fierbem inca 5 minute. Stingem focul si scoatem frunza de dafin.
Pentru sosul de patrunjel:
Amestecam untul moale cu faina pana se omogenizeaza si punem la foc mic 1 minut (amestecand continuu).
Luam de pe foc si adaugam treptat sosul in care a fiert pestele.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba 5 minute amestecand.
Tragem de pe foc si adaugam galbenusul amestecat cu smantana. Punem pentru ultima data pe foc cat sa se incalzeasca, sa nu fiarba.
Stingem apoi focul si adaugam coaja si zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.
Servim pestele cu sos si garnitura de cartofi sau orez.