Barcute din zucchini-Dovlecel umplut

de JulyCris in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2014 | 3083 vizualizari

 

Buna ziua tuturor! Dupa o perioada cam lunguta in care mi s-au intamplat cam multe,revin si eu cu forte proaspete ca sa zic asa.... :) Asadar....sa trecem la treaba! Am vazut acesta reteta pe culinar. Mi-am zis s-o incerc.Am facut mici,mici modificari in reteta.Sincer,nu ma asteptam ca rezultatul sa fie atat de....yummy! :)

 

INGREDIENTE

  • 3 zucchini potriviti
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 3-4 graunti de usturoi taiat marunt
  • 1/4 cana ulei de masline(eu am folosit de cocos)
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1/2 cana  cascaval ras
  • 1 cutie ciuperci taiate marunt
  • 1 albus de ou
  • sare,piper,patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute din zucchini-Dovlecel umplut:

Orezul,ceapa,usturoiul,uleiu,sarea,piperul si ciupercile se pun la fiert intr-o cana si jumatate cu apa.Se lasa la fiert aproximativ 20-25 de minute,amestecand din cand in cand.Intre timp taiem zucchini,scoatem miezul formand barcute.Miezul il tocam marutn si-l adaugam peste orez si mai lasam cinci minute.Oprim focul,adaugam cascavalul dat pe razatoare,patrunjelul tocat marunt,albusul de ou si pesmetul.Amestecam bine si umplem barcutele.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit pt 40 de minute.Scoatem folia si mai lasam inca 10 minute.Cald sau rece,e minunat!

TIPS-URI

1

Daca va mai ramane compozitie,o puneti in tava langa zucchini,dar o scoateti mai devreme.

2

Eu am avut un dovlecel destul de maricel,asa ca am facut o corabie mai degraba,dar nu conteaza.

3

In reteta initiala este si zeama de la o lamaie. Daca vreti,o puteti folosi.Se adauga la final,dupa ce oprim focul,odata cu pesmetul,cascavalul,patrunjelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute din zucchini-Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc