Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2015 | 5581 vizualizari

 

Am facut dovlecel umplut pentru prima oara si vreau sa va spun ca a iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 850 g carne tocata de porc;
  • 100 g orez;
  • un catel de usturoi;
  • doua cepe;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • 3 oua;
  • putin cimbru uscat;
  • sare.
  • Sos:
  • 500 ml apa;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • putin busuioc si oregano uscate;
  • doua boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin.
  • In plus:
  • un dovlecel mare (1,5 kg curatat de coaja si seminte);
  • 160 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu carne toacata de porc:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale, cimbrul si sarea, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi se pun intr-o tigaie unsa cu ulei si se calesc la foc mic, amestecand din cand in cand.

Intr-o tava se pun toate ingredientele pentru sos si se amesteca.

Dovlecelul se taie in jumatati pe lungime, se curata, se spala si se aseaza in tava. Se da cu sare. Se aseaza umplutura in fiecare jumatate, apoi se rade cascaval pe deasupra. Se acopera tava cu hartie de copt, apoi se introduce la cuptor pana cand dovlecelul este patruns bine.

TIPS-URI

1

In loc de rosii pregatite pentru iarna puteti folosi bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne toacata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc pe pat de orez