Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom

de goldielocks in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 16230 vizualizari

 

Cu aceasta reteta particip la concursul "Diverse retete pentru diverse diete", organizat de Diva hair.ro
Daca va place ceea ce am pregatit va rog din tot sufletul sa ma votati.Intrati pe contul de facebook al siteului diva hair,da-ti like paginii,apoi like la reteta mea.In plus daca lasati un comentariu iar celor de pe site le place ce a-ti scris,puteti castiga si voi.Acesta este linkul concursului :http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150303299152907.418847.337353132906

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita unt
  • 1/2 lingurita ulei,este de preferat sa folositi ulei de palmier
  • 3 linguri rom
  • zeama de lamaie sau limetta
  • 1/8 ingurita scortisoara
  • 2 banane taiate pe jumatate si apoi inca odata pe lungime
  • pt servit,iaurt dietetic simplu,cu vanilie sau cu fructe
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom:

Aceste banane gatite in sos de zahar brun si rom sunt un desert care se face foarte rapid ,dar este extraordinar de festiv si de aromat si plin de savoare.Se serveste cu iaurt cu vanilie sau fructe,evident dietetic,dupa ce a stat in prealabil cateva ore la congelator,daca nu sunteti la dieta,optati pentru o inghetata cremoasa.
Desertul asta nu o sa va faca niciodata nicio problema,intru-cat contine doar 224 calorii; 4 g grasime (3 g grasime saturata, 1 g grasime nesaturata); 7 mg colesterol; 40 g carbohidrati; 3 g proteine; 3 g fibre; 21 mg sodiu; 433 mg potasiu

Amesteca zaharul brun,untul si uleiul intr-o tigaie pe foc mic pana ce face bulbuci. Adauga romul,zeama de lamaie si scortisoara,tine pe foc pana ce se ingroasa sosul.Se adauga bananele si se frig in sos pana ce se inmoaie putin.Se imparte compozitia in doua farfurioare si se serveste cu iaurt inghetat,felioare de lamaie si eventual cateva frunzulite de menta....

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

16.12.2011, 19:51

La multi ani!

Mihaela11_jo 1

16.12.2011, 20:50

La Multi Ani!

jolygina 1

16.12.2013, 00:30

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu mar si scortisoara