Este o prajitura putin dietetica, daca luam in calcul ca are zahar. Este folosita branza si iaurt cu continut scazut de grasime ( sub 1%).
Aluatul: Untul este dat pe razatoare si se amesteca cu faina si sarea. Se adauga praful de copt, smantana si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Aluatul va fi tinut la rece cca 30 minute. Eu l-am tinut cateva ore, nu i-a facut niciun rau.
Crema: intr-un bol am amestecat branza si iaurtul, am adaugat zaharul si am omogenizat. Am folosit telul manual. Am pus grisul lingura cu lingura si ouale. Am pus coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat.
Intr-o tava de tarta unsa cu ulei si un praf de faina, am asezat aluatul. Peste aluat am pus compozitia de mai sus. E putin lichida (ca o smantana groasa), nu-i bai se va lega. Se da la cuptor pentru cca 30 minute. Va fi rumena si frumoasa.
Pentru aspectul parteti am pus caise taiate feliute mai subtiri, asa congelate cum sunt. Se vor coace sigur.