Daca doriti sa gatiti ceva nou, va prezint un preparat bun si hranitor. Se poate pregati si in varianta pentru post.
Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat.
Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute.
Se adauga rosiile tocate, fulgii de ardei iute (optional), coriandul si turmenicul.
Se amesteca si se lasa un minut. Se adauga smantana vegetala, in cazul meu iaurtul, se amesteca si se lasa la foc mic 3 minute.
Se adauga bamele si se mai lasa 5 minute.
La sfarsit se adauga gram masala si se potriveste de sare.
Se serveste cu orez sau cu lipii.
Pofta buna!
1
Daca doriti o varianta de post, inlocuiti iaurtul cu smantana vegetala