Delicioasa :x
Siropul:
Decor:
Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj.
Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi.
Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care acoperim stratul de nuca cu restul foilor unse cu ulei.
Portionam baclavaua dupa inspiratie sau preferinta, apoi asezam pe fiecare bucatica de baclava cate o jumatate de miez de nuca, peste care presaram in ploaie fulgii de nuca de cocos si dam tava la cuptor pentru 20 minute.
Siropul se prepara astfel:
-punem apa cu zaharul la foc mic, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si lasam siropul la racorit pana se scurg cele 20 minute.
Scoatem baclavaua din cuptor, turnam siropul fierbinte peste intreaga suprafata.
Lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!