Baclava cu carne

de lili in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 6085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -un pachet foi placita "Miorita"
  • -800 gr.carne porc (fara grasime) sau amestec (2 portii porc si 1 parte pasare)
  • -1 pachet unt
  • -12 oua
  • -150 gr. smantana
  • - 4 linguri rase faina alba
  • - 2 linguri amidon alimentar
  • - 2 linguri ulei
  • - sare, piper, vegeta
  • - o ceapa mica
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu carne:

Se toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta

Se desfac foile si se asaja pe rand in tava tapetata cu hartie.Untul se topeste usor si se intinde pe fiecare foaie.Amestecul de carne se imparte in 3.

Asezare in tava:- 3 foi prima parte de carne
- 3 foi, iar carne
- si iar 3 foi si carne.

Se acopera cu foile ce au mai ramas si se taie in patrate mari ca si cremesul. Dupa aceasta aranjare se pregateste partea de ornament: Se separa 7 oua si se pregateste albusul ca pt. tort dar fara zahar. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu smantanacare se adauga numai cand albusurile sunt bine batute.Se amesteca cele doua parti si se adauga faina si amidonul. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta creata cu urda si marar