Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine.
Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute.
Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosia taiata marunt,nucsoara rasa,frunza de patrunjel si menta tocata marunt, condimentele, 1 lingurita de Vegeta si 1 si ½ lingurite de sare.
Se spala ardeii si se curata de codite si nervuri.
Se umplu ardeii cu orezul cca ¾ si se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii.
Se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta si bulionul de rosii.
Morcovii se spala, se curate de coaja; 1 morcov se taie rondele si ceilalti 2 se taie julien; se adauga la supa.
Cand supa a inceput sa fiarba se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.
Pofta buna!