m-am inspirat de la Andra
https://www.bucataras.ro/retete/ardei-umpluti-cu-carne-de-porc-in-sos-de-rosii-79426.html
am inteles ca au fost foarte buni,eu asa ceva nu pap :))
Pentru sos:
Ardeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei).
Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si orezul clatit sub jet de apa.
Se amesteca toata compozitia bine si se umplu ardeii, deasupra punem capacelele spalate si curatate bine.
Se asaza intr-o cratita, se pune apa pana pe la jumatatea lor, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic sa fiarba.
Daca apa scade prea mult, se mai pune putina apa.
Cand sunt aproape gata, se pune sosul de rosii si faina subtiata cu apa, se amesteca usor, se pun frunzele de busuioc tocate, condimentele si se lasa putin sa fiarba sosul.
Se servesc cu smantana!
Pofta buna!