Ardei umpluti cu carne de vita si ciuperci

de lucy2002 in Vita, 6 Iun 2019 | 2761 vizualizari

 



 

INGREDIENTE

  • 12-14 ardei grasi potriviti
  • 500 gr carne de vita
  • 250 gr ciuperci
  • 150 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 3 morcovi
  • 5 cepe potrivite
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • cimbru, boia dulce
  • doua linguri de pasta de rosii
  • sare, piper si condimente dupa gust
  • 500 ml suc de rosii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de vita si ciuperci:

Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie.

Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit, amestecam, dupa 5 minute adugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam si adaugam orezul spalat. Lasam pe foc 3 minute dupa care adaugam pasta de rosii, amestecam si tragem cratita de pe foc.

Dupa ce s-a racorit compozitia, adaugam carnea tocata si condimentam cu sare, piper, boia, la final adaugam verdeata tocata marunt ( patrunjelul, mararul, cimbru) lasam 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele. 

Umplem ardeii cu compozitia de carne si ii asezam intr-o cratita, adaugam sucul de rosii, completam cu apa calda si punem cratita pe foc sa fiarba la foc mic. Sunt gata cand orezul este patruns bine.

 

 

TIPS-URI

1

se pot servi cu sos de rosii sau cu smantana

2

se pot gati si la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremă de ardei copți cu brânză feta - Un deliciu ușor de preparat și savurat