Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie.
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit, amestecam, dupa 5 minute adugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam si adaugam orezul spalat. Lasam pe foc 3 minute dupa care adaugam pasta de rosii, amestecam si tragem cratita de pe foc.
Dupa ce s-a racorit compozitia, adaugam carnea tocata si condimentam cu sare, piper, boia, la final adaugam verdeata tocata marunt ( patrunjelul, mararul, cimbru) lasam 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.
Umplem ardeii cu compozitia de carne si ii asezam intr-o cratita, adaugam sucul de rosii, completam cu apa calda si punem cratita pe foc sa fiarba la foc mic. Sunt gata cand orezul este patruns bine.
1
se pot servi cu sos de rosii sau cu smantana
2
se pot gati si la cuptor