Nu pot sa spun decat ca a iesit foarte buna si atat de frageda, incat se rupea in mii de firicele!
Mai intai pregatim marinata.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea.
Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc cu o furculita.
Trecem feliile de carne prin marinata, apoi le asezam intr-un recipient cu capac, de plastic, sticla sau ceramica, exclus metal.
Turnam peste carne restul de lichid, acoperim recipientul si il dam la frigider cateva ore bune.
Eu l-am tinut de seara pana dimineata.
Inainte de preparare scurgem carnea si o spalam bine cu apa calda sa nu ii ramana prea mult gust de otet.
O scurgem si o punem intr-un vas cu ulei, adaugam si foile de dafin, acoperim vasul si il punemla foc incet pentru aproximativ 2 ore.
Carnea se va inabusi, lasandu-si propriul suc, deci nu a fost nevoie sa mai adaug apa.
Din timp in timp mai invartim carnea de pe o parte pe alta sa se patrunda uniform.
Incercam carnea si cand este destul de patrunsa, adaugam peste ea ceapa tocata marunt si apa calda cat sa fie carnea acoperita si o lasam pana cand ceapa se va inmuia destul de mult, dupa care adaugam ardeiul tocat si usturoiul presat.
Ardeiul se va prepara destul de rapid, in maxim 15 minute, de aceea se adauga spre sfarsitul prepararii.
Gustam sosul astfel format si il potrivim de sare si condimente, apoi vom adauga ketchupul dulce.
Mai lasam vasul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care il dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat.
A iesit un deliciu de mancare!
Pofta buna!
1
Aceasta marinare se poate folosi si cand carnea este inghetata, lasand-o sa se dezghete direct il lichid.