Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos.
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se taie marunt si se inabuse pe foc cu o linguta de ulei si putina apa.
Carnea se amesteca cu orezul, sarea, vegeta,o lingurita cimbru si ceapa racita.
Se umplu ardeii cu umplutura nu complet pentru ca se mai umfla orezul, se pun capacele de rosii si se aseaza intr- cratita.Se adauga apa cat sa acopere ardeii, un praf de sare, foile de dafin si se fierb cam 30 minute.
Pentru sos se decojesc rosiile, se taie marunt, se amesteca cu pasta de tomate, ardeiul rosu taiat si o lingurita de cimbru.
Dupa cele 30 minute se adauga sosul de rosii peste ardei si se dau la cuptor pentru 45 de minute pana se rumenesc bine.
Cand sunt gata se presara patrunjel verde.
Se servesc cu smantana sau iaurt, dupa preferinte.
POFTA BUNA!