Ardei umpluti

de danadanutza23 in Mancaruri cu carne, 18 Aug 2016 | 3268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei de marime medie,
  • 500 gr carne tocata,
  • 300 gr orez sare,
  • piper,
  • delikat,
  • 2L bulion
  • 4 cepe mai mici ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de tomate
  • frunze de telina
  • Pentru sos:
  • 1L bulion
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare, zahar dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Spalam ardei si ii taiem roata la capatul cu codita scoatem semintele si ii spalam sa nu ramana seminte si ii punem la scurs,ceapa o curatam si o taiem marunt punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine sticloasa cand e gata o tragem deoparte si o amestecam cu pasta de tomate ,orezul il spalam in mai multe ape si il amestecam cu ceapa, carnea sare piper delikat si oul dupa care umplem ardei.

In oala in care fierbem ardeii punem frunzele de telina dupa care asezam ardei si 1 l bulion si cam tot atata apa cat sa acoperim ardei (cum scade in timpul fierberi mai complectam) deasupra punem un capac sau o farfurie si fierbem la foc mic.

Pentru sos punem uleiul la incins punem faina, amestecam 10-15 secunde dupa care adaugam bulionul lasam sa dea un clocot apoi condimentam cu sare zahar dupa gust .POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei prajiti umpluti cu carne