Spalam ardeii si le taiem capacele si ii curatam de seminte si ii lasam la scurs!
Curatam ceapa si o tocam marunt unde o punem la calit in tigaie, dupa ce se inmoaie destul adaugam bullionul si le lasam sa se mai caleasca pt 10 min.
Spalam orezul, il scurgem de apa si il adaugam in calitura de ceapa cu bulion, Le lasam sa se raceasca .
Intr-un vas adaugam carnea tocata peste care rasturam calitura de ceapa rece unde adaugam, 2 oua, patrunjel , marar, vegeta si piper, le amestecam bine pana rezulta o compozitie destul de stabila.Daca vi se pare prea subtire adaugati o lingura faina de grau.
Cu aceasta umplutura umplem ardeii si ii inchidem cu capacele propii.
Pe fundul oalei unde ii punem la fiert adaugam cateva frunze de vie, sau cum am facut eu, cand am facut zarzavatul am pus la uscat cozile de la patrunjel si marar si acum le-am pus pe fundul oalei pt ardei,umplem cu appa dar apa sa depaseasca 2 degete de ardei .Ii acoperim cu capac si ii lasam la fiert la foc mic pt circa o ora!
Pofta buna !!
1
Mi-a mai ramas ceva umplutura pe care am folosit-o pt 30 sarmalute.