Ieri mi-am bagat nasul in congelator si am dat de o punguta cu ardei pentru umplut, ultimii de asta vara si am zis sa-i pregatesc, ca acum apar in gradina si e pacat, pai nu?
Carnea am tocat-o si am amestecat-o cu ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul gras cuburi mici si am calit totul putin in 2 linguri ulei de masline, apoi am condimentat cu sare si piper. Ardeiul gras l-am scos din congelator de cu seara si l-am lasat intr-un castron in frigider. Am umplut ardeii si am pus capacele din felii de rosioare.
Am asezat ardeii intr-un vas de ceramica si am pregatit sosul. Ceapa taiata cubulete am amestecat-o cu rosiile ramase taiate cubulete, cu sucul de rosii si apa, am condimentat si am turnat totul peste ardei.
Am pus vasul cu ardei in cuptorul incalzit, la 200 grade, cam o ora si un sfert...initial am setat la 180 de grade, ca am copt in acelasi timp si cheesecake-ul :), apoi am marit temperatura si i-am lasat pana a scazut putin si sosul iar toate legumele erau moi.
Am servit cu smantana si paine neagra, iamiii!