Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

de radu_popovici in Pui, 17 Apr 2011 | 5168 vizualizari

 

Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma si absolut delicioasa, in care ardeii sunt copti si preparati intr-un mod mai putin obisnuit pentru ceea ce se gateste de obicei in casele noastre.
In loc de pui se pot folosi si bucati de file de peste, creveti sau carne slaba de porc (cotlet, muschi file sau muschiulet).

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei, rosii si portocalii 
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati 
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 
  • 150 g piept de pui dezosat, fara piele 
  • patrunjel proaspat, tocat marunt
  •  sare 
  • piper negru proaspat macinat 
  • cascaval, ras 
  • frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat 
  • frunze de salata, pentru servit 
  • paine cu coaja crocanta, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti umpluti cu mujdei si pui:

Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia MEDIU).

Se toaca usturoiul marunt. Se piseaza cu sare pana se obtine o pasta omogena. Se transfera mixtura intr-un castron. Se pipereaza. Se adauga uleiul treptat, amestecand, pana se obtine o emulsie.

 

Se spala ardeii, se sterg bine, se taie in jumatate, prin cotor, si se curata bine de seminte. Se feliaza carnea la 5-6 mm grosime, feliile fiind taiate astfel ca sa poate incapea, cate doua, in jumatatile de gogosari.

Se asaza jumatatile de ardei pe o tava de copt unsa cu putin ulei, cu partea taiata in sus. Se imparte mujdeiul intre cele 8 jumatati. Se sareaza si se pipereaza. Se coc 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.

Se scoate tava din cuptor, se asaza in interiorul jumatatilor de ardei cate doua felii de pui. Peste acestea se pune patrunjel. Se reia coacerea 10-12 minute, sau pana cand carnea este facuta. Se transfera jumatatile de ardei pe farfurii individuale, incalzite, alaturi de salata asezonata cu sare si piper si  stropita cu putin otet si ulei de masline. Se presara ardeii cu cascaval ras si se orneaza cu frunze de patrunjel. Se servesc alaturi de paine cu coaja crocanta si un vin alb, sec si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti cu mujdei si pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pulpe de pui cu ardei copt