Sosul de rosii
1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 2 linguri pasta de tomate. Se mentine pe foc inca cca 5 min.
Ardeilor li se scot cotoarele, se spala, se scurg. Daca se folosesc ardei din saramura se tin la desarat cca 2 ore.
Ceapa si morcovul se curata, orezul se alege (daca este cazul) si se spala.
Carnea bine spalata se toaca, peste ea adaugandu-se: 2 cepe tocate, morcovul ras prin ochiurile mici ale razatorii, orezul scurs, mararul tocat, pasta de tomate, sare, piper.. Se omogenizeaza bine compozitia si se umplu ardeii lasand un gol de 5mm pt capacelul de rosie. Se aseaza intr-o cratita, se acopera cu apa si se aseaza pe foc (se adauga sare dupa gust), cand incepe sa fiarba se introduce in cuptorul preincalzit. Se fierb la foc mediu cca 1 ora, apoi se varsa sosul de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna inca cca 10 min si se adauga faina dizolvata in putina apa. Dupa inca 10 min se scoate din cuptor si se adauga patrunjelul tocat.
Se servesc cu smantana.
1
Se pot face si impreuna cu dovlecei.