Dulceata de ardei iute

de Bya Ralu in Conserve, 13 Iun 2013 | 17856 vizualizari

 

Am gustat la intalnirea cu bucatarasii de la Slanic,si mi-a placut combinatia de dulceata cu branza...nu sunt fan iuteala dar este o combinatie placuta intre dulce si picant.Se face destul de usor.Cine doreste sa faca sa curate ardeii cu manusi,altfel patiti ca mine.....va ard mainiile o zi intreaga:)))
Pentru reteta m-am inspirit de aici..http://www.bucataras.ro/retete/red-chilli-chutney-36939.html .din pacate nu am gasit ardei iuti rosii

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuti verzi
  • 500 ml otet de mere
  • 500 g zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Ardeii se pun intr-un vas cu apa rece, se spala bine si se incepe curatarea lor de nervuri si seminte.

Se taie in bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie (al meu nu marunteste asa de bine).

Intr-o oala se pune otetul impreuna cu zaharul pe foc. Cand se formeaza un sirop se adauga si ardeii tocati marunt.

Se lasa la foc mic,pana are consistenta dorita (in jur de 40 minute).Se amesteca din cand in cand.

Borcanele se spala bine si se lasa la uscat.

Dulceata se adauga fierbinte si se intorc pentru cateva minute borcanele cu gura in jos.

Se invelesc cu o paturica si se lasa la racit pana a doua zi.

Au iesit 2 borcane de 400 g.

TIPS-URI

1

Pentru a curata ardeii se folosesc manusi.

2

Daca se lasa 2 zile gustul va fi dulce-picant.

3

Se serveste cu orice fel de branza,e o minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

simona72 1

16.06.2013, 14:39

Bravo gurita!!! Buna idee, e de probat!!!

Bya Ralu 1

16.06.2013, 17:10

mersi simonica

abstract01 1

24.12.2019, 00:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Dulceata" de ardei iute