Am gustat la intalnirea cu bucatarasii de la Slanic,si mi-a placut combinatia de dulceata cu branza...nu sunt fan iuteala dar este o combinatie placuta intre dulce si picant.Se face destul de usor.Cine doreste sa faca sa curate ardeii cu manusi,altfel patiti ca mine.....va ard mainiile o zi intreaga:)))
Pentru reteta m-am inspirit de aici..http://www.bucataras.ro/retete/red-chilli-chutney-36939.html .din pacate nu am gasit ardei iuti rosii
Ardeii se pun intr-un vas cu apa rece, se spala bine si se incepe curatarea lor de nervuri si seminte.
Se taie in bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie (al meu nu marunteste asa de bine).
Intr-o oala se pune otetul impreuna cu zaharul pe foc. Cand se formeaza un sirop se adauga si ardeii tocati marunt.
Se lasa la foc mic,pana are consistenta dorita (in jur de 40 minute).Se amesteca din cand in cand.
Borcanele se spala bine si se lasa la uscat.
Dulceata se adauga fierbinte si se intorc pentru cateva minute borcanele cu gura in jos.
Se invelesc cu o paturica si se lasa la racit pana a doua zi.
Au iesit 2 borcane de 400 g.
1
Pentru a curata ardeii se folosesc manusi.
2
Daca se lasa 2 zile gustul va fi dulce-picant.
3
Se serveste cu orice fel de branza,e o minunatie.