Gem de coacăze roşii

de diaconta in Conserve, 8 Iul 2012 | 31457 vizualizari

 

Cred că e cel mai finuţ gem pe care l-am făcut până acum,de fapt e mai degrabă un jeleu dulce-acrişor.Ador gustul coacăzelor roşii în deserturi,aşa că chiar dacă preţul e piperat am făcut şi gemul asta delicios.
Coacăzele roşii conţin o importanta cantitate de vitamina C,potasiu ,fier şi fibre.Unii îl mai numesc „fructul antilene ideal” cu efect de stimulent digestiv si drenor extrem de activ.O adevărată armă secretă în obezitate ,digestie leneşă ori boli de piele.
Si fiindcă conţin foarte multă pectină ne va fi uşor să obţinem consistenţ dorită a gemului în timp scurt fără a fi nevoie să folosim gelifianţi.
Reţeta e destul de migăloasă ,gemul puţin că aşa-i stă bine unei delicatese, dar chiar merită să încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coacăze roşii
  • 500 gr zahar
  • Zeama de la ½ lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de coacăze roşii:

Se iau boabele de coacăze de pe crengute.Se spala si se aleg de impuritati ori frunze.

Se amesteca cu 300 gr zahar.Se pun intr-un vas  pe foc sa dea un clocot.

Se ia vasul de pe foc si se paseaza compozitia printr-o sita deasa.

Coaja si semintele nu se arunca pentru ca aici e cea mai multa pectina de care avem nevoie.Le punem frumusel într-un tifon curat si îl legam ca o bocceluta.

Punem amestecul din nou pe foc dupa ce am mai adaugat 200 gr zahar,punem si bocceluta,eu am legat-o de manerul cratitei.

Sa nu va sperie faptul ca e un amestec foarte subtire,el se va lega frumos.

Mai fierbem cam 40 de minute de la primul clocot.Spre final adaugam zeama de lamâie.

Nu e nevoie sa amestecam,dar totusi din cand în cand puteti sa mai învartiti in cratita.

Faceti proba de inchegare.

Puneti o lingurita de amestec pe o farfurioara tinuta la frigider.Daca se incheaga dupa ce sta putin la frigider este gata.

Dupa cum vedeti în borcanul rasturnat nici macar nu curge asa frumos s-a închegat.Borcanul acela intentionat l-am legat cu celofan,n-o sa aiba viata lunga.

Am încercat sa surprind si culoarea magnifica pe care o are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

10.07.2012, 08:42

Ionela,cam ai dreptate un deliciu,dar cam putinel,de-abia o sa ne facem pofta

diaconta 1

10.07.2012, 13:20

am zis eu ca nici nu se mai uita Cristi la dulceturile mele

mena29 1

12.07.2012, 17:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet dulci acrisori