Stridii cu sos de vin

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 6 Dec 2012 | 10493 vizualizari

 

Stridiile se pot consuma și crude cu lămâie, însă eu le prefer gătite.

 

INGREDIENTE

  • 8 stridii întregi
  • 20 ml vin
  • puțină sare
  • 2 lingurițe de ulei
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 1 lămâie tăiată în sferturi
  • 1 baghetă cu unt pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stridii cu sos de vin:

Stridiile se periază și se deschid cu un cuțitaș special. Ar trebui să curgă apă sărată din ele.  Se scoate carnea din cochilie și se curăță. Se păstrează cochiliile.

Într-un wok se încălzește puțin ulei, se adaugă usturoiul și se călește până capătă o culoare aurie. Se adaugă stridiile si de gătesc pentru 1-2 minute. Se adaugă vinul și sarea și se mai lasă 1 minut. 

Se așează carnea înapoi în cochilii, se stopesc cu sosul rămas în tigaie și se servesc cu baghetă cu unt caldă și lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Satisfyyourcravings 1

07.12.2012, 11:15

În Rotterdam, se găsesc la piaţa organizată în weekend.

ANNA_46 1

07.12.2012, 13:57

Mmm.....cum arata , tare bine as trai eu pe acolo

Sim0na 1

07.12.2012, 14:35

n-as refuza o portie!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stridii cu sos de ceapa si unt