Arancini di riso

de angyb in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2012 | 27076 vizualizari

 

Este o specialitate siciliana.sunt niste "mingi "de orez cu diferite umplututi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez
  • 30g unt
  • 100g parmezan
  • 3 galbenusuri
  • 1.2l apa
  • mozzarela
  • prosciuto cotto
  • 2 oua
  • pesmet
  • ulei pt.prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini di riso:

Puneti la fiert orez in apa sarata in asa fel incat cand orez va fi fiert apa sa fie absorbita toata in asa fel incat amidonul sa ramana si orezul va fi lipicios. Luati de pe foc adaugati untul, parmezanul si galbenusul de ou. (reteta siciliana spune ca trebuie adaugat si sofran dar cum nu aveam l-am facut fara)

Amestecati bine si apoi varsati orezul pe o farfurie mare si lasati-l sa se raceasca.

Intre timp taiati cubulete mozzarella si prosciuto.

Cand orezul s-a racit formati mici mingiute, faceti o gaura in mijloc puneti umplutura in mijloc si inchideti bine.

Treceti-le apoi prin oul batul si pesmet.

Se prajesc in ulei fierbinte

TIPS-URI

1

Cand ii prajiti trebuie prajiti in mult ulei

2

Trebuie sa "inoate" in ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini di riso" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelakitana 1

24.06.2013, 08:27

nu am mancat si nu am stiut niciodata, dar nu e tarziu voi incerca

andreeaelisa2004 1

03.10.2013, 13:05

voi incerca, pare delicios

bianca92 1

09.10.2013, 14:01

Delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de orez