Aperitiv tarta cu dovlecel

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2018 | 2913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 varf cutit sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 25 ml apa
  • Umplutura:
  • 2 dovlecei mici (700 g)
  • 400 g telemea
  • 3 oua
  • 150 g smantana groasa
  • sare
  • 6-8 rosii cherry
  • 50 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu dovlecel:

Pentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de  30 minute.

Umplutura: Dovleceii se taie rondele si se pune sare. Amestecati si lasati 10 minute. Telemeaua se da pe razatoarea ( cu ochiuri mari) si se amesteca cu smantana si ouale si putina sare.

Se intinde aluatul intr-o tava rotunda ( la mine, a avut  diametrul de 29 cm). Se inteapa cu furculita, se pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole (pe care le puteti pastra pentru alte tarte), pentru a-si pastra forma. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 25 minute, foc mic.

Se ridica hartia de copt cu fasolea si se toarna jumatate de cantitate de branza peste aluat, se asaza rondelele de dovlecei, pe 2-3 straturi si se pune restul de crema de branza. Se orneaza cu rosiile cherry, taiate in jumatati si cascval ras. Se coace 45 minute, foc mic sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]