Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o zi, am sa o pregatesc si eu, pentru ca mi-a placut mult! Avand cam tot ce imi trebuia prin frigider si cum imi doream ceva pentru dimineata, m-am pus pe facut tarta! Daca ati sti cat de buna a iesit si gustoasa! Imediat am golit tava! Cica trebuia sa fac portie dubla!
Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca. Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut. La final adaugati sarea, praful de copt si faina. Framantati un aluat omogen.
Umplutura: Intr-o tigaie puneti baconul si il rumenti usor. Il scoateti pe o farfurie, pe un servetel. Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa. Mozzarella o taiati felii potrivite, iar cascavalul fasii lunguiete. Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua bucati egale. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie, o asezati in tava, inclusiv pe pereti si o apasati cu degetele. O intepati cu furculita din loc in loc. Asezati ciupercile, baconul, mozzarella si cascavalul. Intindeti o alta foaie din cealalta bucata de aluat, o asezati deasupra si o lipiti bine de margini.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, 35-40 de minute, pana se rumeneste. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti sa o taiati.
Poate fi servita atat calda, cat si rece.
Pofta buna!