Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2018 | 6279 vizualizari

 

Mie îmi plac foarte mult tartele sărate.
Cum în această perioadă şi broccoli este foarte gustos,m-am gândit să-l combin cu mai multe feluri de brânză.
Nu e nimic complicat şi se pregăteşte foarte uşor.

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat fraged:

  • 250 g faina
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 1 galbenus de ou
  • Sare
  • 50 ml apa rece

Ingrediente umplutură:

  • Câteva bucheţele de broccoli
  • 1 dovlecel mic
  • 200 g crema de burduf
  • 200 g brânza telemea
  • 200 g mozzarella
  • 100 g cascaval
  • 3 oua+1 albus
  • 2 linguri smântâna
  • 2 linguri de faina
  • 150 g sunca
  • Ceapa verde
  • Marar verde
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli:

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura.

Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete.

Am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat galbenusul si apa.

Trebuie sa obtinem un aluat maleabil si nu foarte tare, deoarece el se va mai întari la frigider. In functie de aceasta, mai adaugati apa sau faina daca este cazul.

Am acoperit aluatul cu o folie si l-am pus la frigider.

Am fiert broccoli în apa cu sare. L-am lasat doar cât sa se înmoaie. L-am scos si l-am pus sub un jet de apa rece.

Dovlecelul l-am curatat si l-am razuit. Am pus putina sare, apoi l-am scurs de zeama într-o strecuratoare.

Am calit ceapa verde în putin ulei si o parte din sunca.

Am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie cu diametrul mai mare decât diametrul formei în care am copt (26 cm), ca sa pot îmbraca si peretii formei.

Pe fundul tavii am pus o hârtie de copt.

Am pus aluatul în tava si l-am întepat cu furculita din loc în loc.

L-am copt 10 minute la 180 de grade C.

Am mixat cele 3 oua si albusul ramas de la aluat, am pus faina, smântâna, dovlecelul, ceapa verde cu sunca si la final brânzeturile razuite.

Am adaugat piperul. De sare nu a mai fost nevoie.

Am scos tava din cuptor si am pus umplutura. Din loc în loc am pus bucheţele de broccoli si înca câteva bucati de sunca, sub forma de trandafiri.

Am mai razuit cascaval si mozzarella deasupra, apoi am pus la cuptor pentru 35 minute.

Se poate servi calda sau rece.

Daca nu folositi o forma cu pereti detasabili, o lasati sa se raceasca si apoi o scoateti din forma, ajutându-va de o farfurie.

Mie mi-a placut mult si rece.

 

S-aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulz a la Nicoleta