Aperitiv placinte sarate

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2015 | 42416 vizualizari

 

Aceasta reteta minunata o am de la Adina Ciocalau, au iesit niste placinte foarte bune, Adi este innebunit dupa ele. Am dublat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • 50 gr drojdie
  • 1 kg de faina
  • 2 lingurite de sare
  • branza de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte sarate:

Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie. Eu le-am prajit in tigaie.

Am rupt cu mana din aluatul crescut am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am uns-o cu ulei si am pus branza rasa, le-am impachetat si le-am prajit in tigaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

pity19 1

26.01.2015, 00:30

Am sa incerc si eu!! Cu lapte nu am facut niciodata!

anca_rm 1

26.01.2015, 15:50

mi-ai facut pofta de placinte , bune ar fi cateva

Spiridon MindruDoina 1

08.01.2019, 17:10

50 de grame drojdie?mi se pare cam multa

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci