Imi plac tare mult placintele sarate, in orice forma si in orice combinatie. Acestea rasucite sunt senzational de bune. Le fac mereu si mai schimb combinatia de branzeturi. Pentru reteta de placinte rasucite cu branza sarata am folosit ca si ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, branza.
Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata.
Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat.
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua.
Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se adauga drojdia, un ou, laptele si se framanta pana la omogenizare. Spre final, se adauga untul moale si se framanta pana rezulta un aluat dens, lucios si omogen. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ o ora. Eu il pun in cuptor la dospit.
Umplutura se pregateste foarte usor. Cele trei tipuri de branza se faramiteaza, se amesteca cu smantana si cu oul. Daca mai e nevoie de sare, acum este momentul sa potriviti gustul.
Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Se imparte in doua jumatati. Fiecare parte se intinde in strat subtire, sub forma de dreptunghi. Jumatate din compozitia de branza se asaza o jumatate de aluat intins, se niveleaza frumos, apoi se acopera cu jumatatea lasata libera. Practic, se impatureste. Se preseaza usor sa fie egal, apoi se taie fasii groase de 2 degete. Fiecare fasie se rasuceste de cateva ori si se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate fasiile.
Placintele rasucite se ung cu putin ou batut si se rade putin parmezan deasupra.
Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15-20 minute. Cand devin rumene si frumoase, se scot din cuptor.
Se pot servi calde sau reci. Sunt la fel de gustoase.
Sa va fie de folos!
Vezi si reteta de Placinte poale-n brau.
1
puteti folosi orice tip de branza va place sau puteti adauga si verdeata.