De mult timp mă tenta gândul să adaug chimen (care-mi place mult) într-o astfel de pastă tartinabilă, foarte bună atât la micul dejun de toate zilele, cât și la mese oarecum festive. Am făcut-o, în urmă cu ceva timp și mi s-a părut foarte bună. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent tartinelor, iar ceapa roșie numai ce a potențat gustul, nefiind iute ca cea galbenă.
Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.
Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).
Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se condimentează cu sare, după gust.
Se ung feliile de pâine (prăjită) cu pasta tartinabilă, se presară chimen și se decorează cu inelușe din ardei capia.
1
Preparați pasta cu puțin timp înainte de servire. Dacă o preparați mai înainte, păstrați-o la frigider până ce trebuie să o întindeți pe feliile de pâine.
2
Folosiți brânză de vaci bine scursă, pentru ca pasta să nu fie apoasă.
3
Smântâna trebuie să fie groasă, nu subțire.
4
Tăiați fin ceapa roșie.
5
Cui îi place chimenul, poate să-l adauge și în compoziție, nu să-l folosească doar la decor.