Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2021 | 5383 vizualizari

 

De mult timp mă tenta gândul să adaug chimen (care-mi place mult) într-o astfel de pastă tartinabilă, foarte bună atât la micul dejun de toate zilele, cât și la mese oarecum festive. Am făcut-o, în urmă cu ceva timp și mi s-a părut foarte bună. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent tartinelor, iar ceapa roșie numai ce a potențat gustul, nefiind iute ca cea galbenă.

 

INGREDIENTE

  • 250-300 grame de brânză de vaci
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt
  • 1/2 ceapă roșie
  • sare
  • Pentru decor:
  • chimen
  • feliuțe de ardei capia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen:

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.

Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).

Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se condimentează cu sare, după gust.

Se ung feliile de pâine (prăjită) cu pasta tartinabilă, se presară chimen și se decorează cu inelușe din ardei capia.

TIPS-URI

1

Preparați pasta cu puțin timp înainte de servire. Dacă o preparați mai înainte, păstrați-o la frigider până ce trebuie să o întindeți pe feliile de pâine.

2

Folosiți brânză de vaci bine scursă, pentru ca pasta să nu fie apoasă.

3

Smântâna trebuie să fie groasă, nu subțire.

4

Tăiați fin ceapa roșie.

5

Cui îi place chimenul, poate să-l adauge și în compoziție, nu să-l folosească doar la decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

RODIMUR 1

01.06.2021, 10:43

dantes 1

02.06.2021, 10:03

Buna!

oanapl 1

02.06.2021, 12:57

Delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Icre