Este a treia oara cand fac aceasta omleta, primele doua dati am esuat lamentabil, totul transformandu-se intr-o mizerie arsa, facuta din ou, ceapa si cartofi fierti. Greseala mea era urmatoarea: in loc sa amestec cartofii fierti, ceapa prajita si oul intr-un castron , eu incercam sa le amestec direct in tigaie, rezultatul fiind neomogenizarea amestecului. O distinsa doamna in ale bucatarelilor, Jamilacusine, a avut bunavointa sa faca o reteta viedo cu acest preparat, lucru care m-a scos din ceata. MULTUMESC!
Primele dati am adaugat si ceapa, dar de data aceasta am decis sa renunt la ceapa si am recurs la prajitul cartofilor in loc sa ii fierb. Iata Reteta:
In prealabil inchingeti uleiul, intr-o tigaie, la circa 180 grade.
Curatati cartofii, dupa care ii taiati in 4 bucati longitudinale, pe care le taiati feiute destul de subtiri. Dupa ce ati taiat cartofii, ii spalati , ii scurgeti si ii prajiti.
Intre timp bateti ouale cu sare, piper si boia. Dupa ce cartofii s-au prajit ii amestecati cu oul intr-un castron si puneti tot amestecul la prajit, intr-o tigaie medie, cu 3-4 linguri de ulei la foc mic, aprox. 10 minute. Dupa aceea, cu ajutorul unei farfurii, mare cat diametrul tigaii, intoarceti omleta si o mai prajiti 2-3 minute.