Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2014 | 14857 vizualizari

 

Reteta Delaco de saptamana aceasta este o tarta fresh pregatita de Irina si Oana la inaugurarea Casei Bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • o lingurita rasa cu sare
  • Umplutura:
  • 3 cutii x 400g crema de branza natur- ceva fin cremos Delaco
  • 4 oua
  • o legatura marar
  • Jeleu de castravete:
  • 2 castraveti fabio
  • 5 gr gelatina granulata(jumatate de plic)
  • o lingurita zeama de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete:

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore.

Se taie doua hartii de copt de dimensiunea tavii, 23 x 30 cm. Se pune aluatul intre cele doua hartii de copt si cu sucitorul se intinde exact in dimensiunea tavii si cu grosimea de 0,5 cm. Se aseaza aluatul pe hartie de copt direct in tava si se indeparteaza foaia de copt de deasupra. Se inteapa cu furculita si se pune deasupra umplutura de branza. Crema de branza se mixeaza cu ouale si se amesteca cu mararul tocat, nu mai este nevoie de sare pentru ca este suficient de sarata branza.

Se coace tarta la 180 de grade, 40 de minute, daca aveti cuptor cu ventilator va recomand aceasta setare. Cand incepe sa se crape putin branza, este facuta si se scoate din cuptor ca sa ramana suprafata alba, sa nu se rumeneasca.

Se lasa la racit bine de tot cateva ore.

Jeleul de castravete se prepara din cei doi castraveti curatati de coaja si fara seminte, mixat apoi bine de tot la blender. Se adauga sare si zeama de lamaie si gelatina hidratata inainte si apoi topita la bain-marie. Se toarna jeleul de castravete peste tarta, se inclina usor tava in toate partile ca sa se acopere bine cu jeleu. Se lasa la rece 5-6 ore si apoi se portioneaza.

Se decoreaza cu coaja de castravete tocata fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spanac si crema de branza