Aperitiv mamaliga prajita

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2018 | 6094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru apa
  • 300 gr malai
  • 2-3 linguri unt
  • 300 gr carne tocata
  • 70 gr porumb dulce
  • 60 gr ciuperci
  • 100 gr kaizer
  • 1 cub ceapa
  • ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga prajita:

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute. 

Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea. Adaugam apoi ciupercile (eu am folosit cele din conserva cu ulei) si porumbul dulce. Potrivim de sare si lasam la foc potivit pentru 5 minute dupa care inchidem focul.

Intre timp punem la fiert un litru de apa, sare si putin malai. Cand a inceput apa sa fiarba, turnam restul de malai putin cate putin amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dam focul la mic si lasam sa fiarba mamaliga.

Spre sfarsit adaugam in mamaliga compozitia din tigaie cu carne tocata si 2-3 linguri cu unt si amestecam bine. 

Turnam mamaliga intr-o tava dreptunghiulara si lasam sa se raceasca. 

Taiem apoi mamaliga felii si prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei bine incins. 

Scoatem feliile pe o farfurie si le servim calde.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Tort" de mamaliga