Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2019 | 3397 vizualizari

 

Ne place mamaliga si o servim in multe combinatii. Pe langa mamaliga cu branza si smantana, o mancam cu ciuperci sau alaturi de sarmale si mai ales cu carne si muraturi.
Pentru ca Bucataras.ro are un concurs tare frumos cu retete romanesti m-am gandit la aceasta reteta cu mamaliga, pe care am prezentat-o in versiune personala.
Taci si inghite este o reteta pregatita de catre ciobanii transilvaneni, este satioasa si foarte gustoasa. In mod traditional mamaliga pentru Taci si inghite se fierbe in lapte amestecat cu smantana.
Aceasta reteta romaneasca veche este una care va incanta papilele gustative ale oricui va gusta din ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 170 -200 gr faina de malai
  • 200 gr branza (am folosit un amestec de branza telemea de oaie, vaca si cascaval)
  • 100 ml smantana
  • slanina, carnati, pastrama, sunca etc
  • oua (1 ou /persoana)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite:

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa.

Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa, adaugam in ploaie, faina de malai si amestecam energic pana cand se ingroasa si este fiarta.

Am lasat deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am gasit prin frigider, fara a cantari exact cat am pus din fiecare).

Slanina afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie, fara ulei fara nimic, pana cand a capatat textura pe care am vrut-o.

Am pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi.

Am inceput sa asez straturile: mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa, apoi iar mamaliga. Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie, dar nu este obligatoriu.

Ca sa fie calda la servire, am dat-o in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 2 minute , doar atat cat sa se incalzeasca bine .

Deasupra am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei grecesti