Aperitive platou cu gustari

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2016 | 8483 vizualizari

 

Ca in fiecare an, mi-am omenit colegele cu un platou de  gustari. Cate ceva, sa-si gaseasca fiecare de servit pe bunul plac. Pentru ca servirea sa fie mai practica, am apelat la ajutorul scobitorilor.
 

 

INGREDIENTE

  • Sunca neafumata + rosii cherry galbene
  • Cascaval maturat + struguri negri
  • Smochine + carnat picant
  • Mozzarela bilute+ rosii cherry + busuioc verde
  • Salam uscat cu piper+ branzica proaspata + castravecior murat
  • Masline verzi
  • plus scobitori
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive platou cu gustari:

  1. Taiati cuburi sunca si cascavalul.
  2. Spalati rosiile, strugurii si busuiocul verde.
  3. Taiati in doua rosiile.
  4. Scurgeti maslinele de zeama cu saramura.
  5. Cu ajutorul scobitorii, fixati sunca cu rosie galbena, cascavalul cu strugure, mozzarella cu rosie si busuioc.
  6. Feliati carnatul picant.
  7. Smochinele se incresteaza pe mijloc si in despicatura, se pune feliuta de carnat picant.
  8. Feliile subtiri de salam cu piper se ung cu branzica si se asaza in mijloc cate un mic castravecior murat (sau un bastonas, daca nu aveti castraveti atat de mici) .Se fixeaza felia de salam ca in imagine, cu ajutorul unei scobitori.
  9. Asezati totul frumos, impreuna cu maslinele, pe un platou sau o tava mare.

   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt aleatorii, in functie de cate persoane aveti la masa.

2

La acest platou, am servit paine cu nuca si seminte de dovleac.

3

Am folosit o tava mare cromata care a dat un plus de aspect aperitivelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive platou cu gustari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MihaiV 1

14.01.2017, 16:14

"'Cantitatile sunt aleatorii, in functie de cate persoane aveti la masa.""

Pai daca este in functie ...de, atunci cantitatile mi sunt aleatorii(intamplatoare)!

MihaiV 1

14.01.2017, 16:15

ERATA:
"'mi"' = nu

mihaelar63 1

14.01.2017, 20:08

Ai dreptate Mihaiv . Nu am folosit termenul corect . Am sa fiu mai atenta . Multumesc de atentionare
Recunosc ca s-ar putea sa am unele lacune . Acelea nu tin de politete . Nu toate gospodinele sunt titrate in litere )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir