Aperitiv lipii umplute

de dantes in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2017 | 3684 vizualizari

 

Reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii
  • 300 g faina
  • 10 g drojdie
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g carne de pui
  • 200 ml smantana
  • 1/2 varza proaspata
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 castravete proaspat
  • 2-3 ridichi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii umplute:

Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Taiem carnea de pui in bucati mici si o prajim.

Taiem fideluta varza, morcovul si ardeiul iute si le amestecam cu 100 ml smantana si condimentam.

Pisam usturoiul, il amestecam cu restul de smantana si frecam bine pana cand se obtine o pasta omogena.

Castravetele si ridichile le taiem in felii subtiri.

Dupa ce a dospit, impartim coca in 8 bile pe care le intindem in foi de circa 1 cm grosime si le prajim in tigaie cu putin ulei.

Dupa ce s-au racit, taiem lipiile pe grosime, formand buzunare pe care le umplem cu cele de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida