Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2020 | 2544 vizualizari

 

Pentru o masă de dimineață am pregătit un platou cu legume, pate de casă și aceste inimioare cu brânză. Am vrut să le fac cu ceapă verde, dar nu am avut decât câteva fire, pentru decor, așa că am folosit praz, au ieșit foarte bune. Am obținut destule inimioare, însă am dat doar câteva deoparte ca să le pozez. Iată cum le-am pregătit…

 

INGREDIENTE

  • 250 g aluat foietaj,
  • 1 ou,
  • 200 g telemea de vacă,
  • Sare, după gust,
  • 50 g unt,
  • 2 fire de praz,
  • 1 lingură smântână grasă,
  • Câteva fire de ceapă verde (pentru decor)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza:

 

Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două.

Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute).

 Între timp, se curăță și se spală prazul, se taie mărunt. Se dă brânza pe răzătoare şi se frământă cu untul, prazul, se adaugă sare, după gust și se domolește iuțeala cu puțină  smântână. Totodată, smântâna îi dă și un gust mai fin.

 Când inimioarele sunt gata, se scot și se lasă la răcit. Se taie fiecare inimă în două foi și se  adaugă din crema de brânză.

Pentru decor, se folosesc frunze de ceapă verde.

 

Porții: 4

Timp de gătire: 15 min

Timp de pregătire: 15 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/inimioare-de-foietaj-cu-crema-de-branza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu chimen si parmezan