Aperitiv tarta cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2017 | 3117 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g spanac fiert si scurs de apa
  • 3 oua + 1 albus
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac si branza:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Cureti, speli bine si oparesti spanacul in apa clocotita pentru 3 minute, apoi il lasi sa se raceasca si il storci bine de apa. Il toci marunt.
Branza o amesteci cu sare, piper, nucsoara si ouale batute. Adaugi spanacul tocat si mixezi compozitia timp de 2-3 minute.
Scoti aluatul de la frigider si il intinzi apoi imbraci o tava unsa cu unt. Intepi aluatul din loc in loc, presari pesmetul si adaugi umplutura. 
Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc. Ungi aluatul cu galbenusul amestecat cu laptele si apoi presari susan.
Introduci tava in cuptor, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos. Lasi sa se racoreasca putin tarta si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci