Daca v-ati saturat de chiftelele din carne, dar iubiti tonul, va recomand aceasta reteta. Ies niste chiftele grozave, tare gustoase si aromate. Ai mei au fost atat de incantati, ca nu ma asteptam. Dar ce poate fi rau sa combini niste legume, ton, parmezan si ceva verdeata? Prea bune, o reteta de pregatit mai des!
Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti foarte bine de ulei. Verdeata o tocati marunt. Painea o inmuiati in lapte (apa), apoi o scurgeti bine intre maini si o faramitati.
Intr-un bol puneti dovlecelul, pe care ii scurgeti bine inainte intre maini. Adaugati morcovul cu ceapa si tonul. Incorporati verdeata si painea. La final adaugati oul faina, parmezanul si amestecati bine compozitia. La final condimentati cu sare si piper.
Tapetati cu hartie de copt o tava, o stropiti cu putin ulei de masline. Luati in mana bucatele din compozitie. Formati bile, apoi le tavaliti bine prin pesmet si le asezati in tava.
Cand le terminati pe toate de format, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Trebuie sa fie usor rumenite. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi!
Sunt foarte bune si reci! Pofta buna!