Delicii de Paste
Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce au fiert morcovii, îi laşi să se scurgă, apoi îi pasezi până obţii un piure fin.
Adaugi telemeaua rasă, smântână, făina, un plic praf de copt şi gălbenuşurile. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus, pana se omogenizeaza compozitia. Torni jumătate din compoziţie într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată, pui jumătate din bucheţelele de broccoli şi din ardeii copţi, adaugi restul de compoziţie şi aşezi deasupra broccoli şi ardeii rămaşi.
Introduci tava la cuptor, pentru 55-60 de minute, la foc mic. Il serveşti rece.