Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana

de karmen in Vita, 19 Aug 2009 | 5002 vizualizari

 

De fiecare data cand mergeam la tara la buna ( ca noi asa ii spuneam, D-zeu sa o ierte) ne pregatea sarmalute cu smantana si pita de casa.Ce putea fi mai frumos decat sa stai in jurul mesei la umbra fragarul batran si sa savurezi din bunatatiile pregatite de buna

 

INGREDIENTE

2 verze mici 1 kg carne tocata  400 gr ciolan afumat 1 ceapa sare piper pasta de rosii, marar 1 pahar cu orez
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana:

Se taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si mararul tocat, se amesteca bine, se adauga carnea tocata si 3-4 linguri de pasta de rosii.Se amesteca si se adauga 1-2 cani de apa obtinindu-se o compozitie de consistenta potrivita.Se pune pe fundul unei oale uleiul si varza taiata marunt.Varza oparita in prealabil se desface, se ia cate o frunza si se pune umplutura cu o lingura, se ruleaza si se formeaza sarmalele.Se aseaza sarmalele in oala si in mijloc se pune bucata de ciolan afumat, iar deasupra se pune varza taiata marunt. Se pune apa cu sare peste ele astfel incit sa fie acoperite, si se pun la fiert aproximativ doua ore.

Dupa ce sunt fierte se servesc cu smantana.

TIPS-URI

1

daca doriti ca sarmalele sa fie mai grase se poate adauga in compozitia carnii slanina afumata tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman